1 Şubat 2013 Cuma

Minecraft Başlangıç Rehberi

ÜST
Minecraft oyununa ilk başladığınızde ne yaptığınız bilmeden ortalıkta dolaşırsınız. Ne olduğunu bilmeden ağaçları kesmeye çalışırsınız. Aslında bu şekildede oyunun öğrenebilirisiniz. Denemeler yaparak neyin ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Ama bunun yerine bu yazımızı baştan sonra okuyarak oyun içinde ilk olarak nelerin yapılması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bu yazı bir nevi ilk başlangıç kılavuzudur.

Oyuna giriş yaptığınızı varsayarak yazıya başlıyorum. Öncelikle minecraft oyunun bir yaşam mücadelesi oyunudur. Yaşamak içinde sürekli yeni eşyalara ihtiyaç duyarız. oyun içinde tüm eşyalar için en temel malzeme ağaçlardır. Onun için işe ağaç toplayarak başlıyoruz. Zaten oyun içinde her yerin ağaçlar ile kaplı olduğunu göreceksiniz.

 

Bu ağaçlardan odun elde etmek için gördüğünüz bir ağaca mousenin sol tuşuna basılı tutarak parçalayın. Daha sonra yere düşen odun parçalarını toplayın . Bu odunlar ilk olarak hiç bir işimize yaramaz. Bunları ancak tahta bloklara çevirdiğimiz zaman kullanılabilir. Tahta bloklar elde edebilmemiz için crafting işlemi yapmamız gerekmektedir. Crafting işlemi için ”E” tuşuna basarak envantertinizi açın burada toplamış olduğunuz odunları görebilirsiniz. Envanter kısmında “crafting” diye bir bölüm göreceksiniz. Bu alana elimizdeki kütükleri yerleştiriyoruz ve crafting işleminden sonra koyduğumuz kütüğün 4 katı kadar odun elde etmiş oluyoruz yani 1 kütük 4 adet odun demek oluyor.

 

Topladığımız kütükler envanterimizde aşağıdaki gibi görünecektir.

 

Bu odunları alıp envanterimie yerleştirin bu odunlar ile işimiz daha bitmedi minecraft oyununda tüm alet ve edavatlar bu odunlar ile yapılmaktadır.

Şimdi Craft alanıı genişletilim. Bunun için az çmce elde ettiğimiz odunlardan 4 tanesini craft alanına koyuyoruz ve bir “Crafting Table” elde etmiş oluyoruz . Bu crafting table’yi envanterinize istediğiniz bir yere alın sağ tıkladığınız zaman 9*9 bir crafting tableniz olacak.

 

Elde ettiğimiz odunlardan sap, sopa yapabiliriz. Bunun için yerleşim planı aşağıdaki gibi olmalıdır.

 

Artık ufak ufak neyin nasıl yapıldığını öğrenmeye başladınız. Son bir örnek ile olayın biraz daha anlamanıza yardımcı olalım. Elimizde odun vardı bu odunlardan sopa elde etmiştik. Şimdi elimizde 2 tane farklı malzeme oldu bakalım bu 2 farklı malzemeyle craft yaptığımızda ne el edeceğiz.

3 tane odun ve 2 adet sopa ile craft işlemi yaptığmızda balta ederiz. Dizilişi aşağıdaki gibi olmalıdır.

 

Baltayı bu şekilde elde edebilirsiniz. Yine aynı malzemeleri kullanarak kazma elde edebilirsiniz. Sadece dizilişi değiştirmeniz yeterlidir.

 

Topladığınız bu odunlar ile sadece malzeme değil ilk gecenizi geçirmek için bir evde yapabilirsiniz. Bu ev ilk gece için çok önemlidir, eğer ev yapmayı başaramazsanız canavarlar sizi öldürebilir.

Odunlar ile işimiz bittikten sonra yer altına inip taşlar ile işlemler yapmaya başlayabiliriz. İlk önce taş bölgeye inene kadar elimizle toprağı kazıyoruz. Kayalık kısıma geldiğimizde elimize kazmamızı alıyoruz ve taşları parçalıyoruz ve çıkan kaya parçalarını toplayın. 20-25 kadar topladığınızda crafting table açın ve topladığınız taşları aşağıdaki resimde gösterildiği gibi dizin ve fırın elde edin.

 

Fırın ile ne yapacağız diye sorarsanız fırında etleri pişirebilir ve karnınızı doyurabilirsiniz. oyun içinde çalıştıkça enerji tüketeceksiniz ve enerji elde etmeniz için bişeyler yemeniz gerekmektedir.

Şimdi eviniz için bir kapı yapalım kapılar hem sizi tehlikeli yaratıklardan korur hemde evinize güzellik katar. Kapı yapımı içinde odunlara ihtiyaç vardır. topladığımız odunlar aşağıdaki gibi dizdiğimizde bir kapı elde etmiş oluruz.

 

Yapmış olduğumuz kapıyı koymak istediğiniz yere gelin ve sağ tıklayarak yerleştirebilirsiniz. Gece evimizi aydınlatmak için bir meşaleye ihtiyacımız olacaktır.

Meşale yapımı için kömür ve sopa lazımdır. sopa yapmayı zaten biliyoruz. Kömür elde etmeyi anlatalım. Kömür için bir odun ve bir kütük gerekmektedir. Bunları ocakta pişirdiğimizde kömür elde ederiz.

 

Meşale yapımı;

 

Elde ettiğimiz meşaleyi sağ tıklayarak evimizde istediğimiz bir duvara monte edebiliriz. Bunlardan daha fazla yaparak çok daha güzel ve gösterişli bir ev sahibi olabiliriz.

Oyun içinde ilk gece için her şey hazır sayılır. Anlatmak istediğim son bir şey daha var oda yatak yapımı aslında yatak olmadan da bu oyun oynanabilir ama geceleri beklemek zorunda kalırsınız. Yatak olduğu zaman çok kısa bir sürede zaman geçer ve hemen sabah olur. Yatak yapımı için bir koyuna ihtiyaç vardır. Etrafınızda gördüğünüz koyunlara yaklaşın ve bunların tüylerini alın. En az üç tane koyun yününe ihtiyaç vardır.

3 koyun yünü ve 3 odun parçasını aşağıdaki gibi yerleştirerek yatak elde edebilirsiniz.

 

Evin içinde herhangi bir yere sağ tıklayarak yatağınızı yerleştirebilirsiniz. 

Yukarıda anlattıklarımı çok hızlı bir şekilde yapmalısınız. Gece zombiler geldiğinde hazırlıksız yakalanmayın. Unutmayın oyun içinde sadece siz yoksunuz sizi öldürmek isteyen yaratıklarda var. Hatta bu zombiler geceleri gelip kapınıza bile dayanabilir böyle bir şey olduğunda korkmayın sadece ses çıkartırlar ve belli bir zaman sonra giderler. 

Sabah uyandığınızda dışarı çıkıp dolaşın çevrenizi tanıyın evinizi genişletin. Hatta avlanıp yakaladığınız avların etlerini fırında pişirin ve enerji kazanın. Şimdilik bunları öğrenmeniz yeterli gelecektir. Bunları bildikten sonra oyun içinde kendinizde bir şeyler öğrenebilirsiniz. 

Umarız bu yazımız yeni başlayacak arkadaşlar için yararlı olmuştur. Eğer takıldığınız merak ettiğiniz bir yer olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Herkese iyi eğlenceler…



ALT

0 yorum:

Yorum Gönder